Kremowy deser z rabarbarem

By | środa, sierpnia 05, 2015 Zostaw komentarz
Kremowy jogurt naturalny i kwaskowy smak rabarbaru tworzą smaczny i do tego bardzo prosty deser. W sam raz na letnie popołudnie.
deser z rabarbarem i jogurtem naturalnym

Składniki:
- około 200 g rabarbaru
- 40g drobnego cukru
- pół szklanki wody
- pół łyżeczki cynamonu
- 1 mały kubek jogurtu greckiego
- 1/3 szklanki płatków owsianych

Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Wkładamy do garnka dodajemy wodę, cukier, cynamon i gotujemy na małym ogniu ok. 10 minut, aż rabarbar zmięknie.



Następnie przekładamy do 2 salaterek, studzimy, na wierzch kładziemy jogurt grecki i posypujemy podprażonymi na patelni płatkami owsianymi.

Wkładamy do lodówki, aby deser się dobrze schłodził.
deser z rabarbarem, jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi


Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: