Czasem
przychodzi nam ochota na coś do pochrupania. Orzeszki, paluszki, sklepowe
ciastka? Może i są fajne ale czy na pewno zdrowe? Naszym odkryciem ostatnich miesięcy jest
ciecierzyca. Gotuję ją, dodaje do niej ulubione przyprawy i zapiekam w
piekarniku. Powstaje nam chrupiąca przekąska. Idealna do pracy, podczas oglądania
TV albo na spotkanie ze znajomymi, a przy tym jaka prosta:) Spróbujcie koniecznie!
Składniki:
- pół
paczki ciecierzycy (ewentualnie ilość dostosować według uznania)
-
ulubione przyprawy ja daję sól, pieprz, zioła prowansalskie i paprykę ostrą
-
oliwa
Wykonanie:
Ciecierzycę
ugotować według przepisu na opakowaniu. Ja zazwyczaj gdy przygotowuję ją na popołudnie,
ciecierzycę moczę z samego rana.
Ugotowaną
ciecierzycę wysypać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować oliwą,
posypać przyprawami i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40
minut.
0 komentarze: