Jabłko pieczone

By | wtorek, października 06, 2015 Zostaw komentarz
Za oknem jesień, dni coraz krótsze, robi się coraz chłodniej. Ale nie dajmy się.
Dzisiaj pyszny, a zarazem błyskawiczny deser lub podwieczorek – jabłko pieczone w piekarniku, doskonale rozgrzewające dzięki nutce imbiru. Świetnie nadaje się dla mam karmiących piersią, dla dzieci i dla wszystkich, którzy kochają jabłka. Mniam.
jabłko pieczone w piekarniku



Składniki:
- 2 jabłka
- szczypta imbiru
- szczypta cynamonu,
- trochę rodzynek

Wykonanie:
Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne i wsypać rodzynki, cynamon i imbir.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez około 15 minut.
Gotowe!












Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze: