Mizeria

By | piątek, września 18, 2015 1 comment
Mizeria jest doskonałym dodatkiem do obiadu.  Idealnie komponuje się z ziemniakami i sztuką mięsa. Przygotowuję ją na bazie jogurtu naturalnego. Można też wykorzystać śmietanę, jednak wersja z jogurtem jest lżejsza i mniej kaloryczna. Najlepiej smakuje ze świeżym koperkiem.
jak zrobić mizerię



Składniki:
- 5-6 ogórków gruntowych
- 200 ml jogurtu naturalnego
- sól
- szczypta kwasku cytrynowego
- szczypta pieprzu
- 2 łyżki koperku

Przygotowanie:

Ogórki obrać, pokroić na talarki i posypać solą. Pozostawić na około 20 minut żeby ogórki puściły wodę. Odsączyć. Dodać jogurt naturalny lub ewentualnie śmietanę, szczyptę kwasku cytrynowego, pieprzu, koperek. Wymieszać i gotowe.
jak zrobić mizerię

Nowszy post Starszy post Strona główna

1 komentarz: