Makaron z jeżynami

By | piątek, września 25, 2015 2 komentarz
Jeżyny to bardzo zdrowy i pyszny owoc kojarzący się z początkiem jesieni. Najlepsze są jeżyny, które wspominam z czasów dzieciństwa, takie zerwane prosto z krzaka. Słodkie, a jednocześnie lekko kwaskowate, wygrzane na słońcu. Poza tym, jeżyny zawierają mnóstwo wartościowych witamin. Dzisiaj propozycja na ekspresowy obiad na słodko - makaron z jeżynami.
makaron z jeżynami


Składniki:
- Pół paczki grubego makaronu
- 100 g jeżyn
- 200 ml jogurtu naturalnego
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka brązowego cukru


Przygotowanie:
Makaron gotujemy al. dente. W tym czasie blendujemy jeżyny wraz z jogurtem naturalnym, dodajemy cukier do smaku. Na talerzu układamy makaron, polewamy sosem jeżynowym, posypujemy cynamonem. Taki koktajlowy sos jeżynowy jest pyszny również bez makaronuJ

makaron z jeżynami





Nowszy post Starszy post Strona główna

2 komentarze: