Jeżyny to bardzo zdrowy i pyszny owoc kojarzący się z
początkiem jesieni. Najlepsze są jeżyny, które wspominam z czasów dzieciństwa,
takie zerwane prosto z krzaka. Słodkie, a jednocześnie lekko kwaskowate,
wygrzane na słońcu. Poza tym, jeżyny zawierają mnóstwo wartościowych witamin.
Dzisiaj propozycja na ekspresowy obiad na słodko - makaron z jeżynami.
Składniki:
- Pół paczki grubego makaronu
- 100 g
jeżyn
- 200 ml jogurtu naturalnego
- szczypta cynamonu
- 1 łyżeczka brązowego cukru
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al. dente. W tym czasie blendujemy jeżyny
wraz z jogurtem naturalnym, dodajemy cukier do smaku. Na talerzu układamy
makaron, polewamy sosem jeżynowym, posypujemy cynamonem. Taki koktajlowy sos
jeżynowy jest pyszny również bez makaronuJ
Apetycznie)))
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuń